IMG_0567
Home » Reparatie en onderhoud tuinmachines

Reparatie en onderhoud tuinmachines

Onderhoud
Om ervoor te zorgen dat uw tuinmachine optimaal blijft presteren, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten plegen. Wij adviseren om dit ieder jaar te laten doen. Door regelmatig onderhoud blijft uw tuinmachine is goede staat en voorkomt u onverwachte kosten. De motor van uw tuinmachine heeft ieder jaar een onderhoudsbeurt nodig, de messen dienen geslepen te worden en de V-snaar moet nagekeken worden. Daarnaast zijn er nog een aantal punten die in de gaten gehouden moeten worden. Wij kunnen onderhoud plegen aan zitmaaiers/duwmaaiers, bosmaaiers, kantenmaaiers, kettingzagen en robotmaaiers. Daarnaast kunnen wij u ook verder helpen met tuinapparaten zoals waterpompen, trilplaten, stampers en generatoren. Wilt u meer informatie, neem dan contact met u op.

Reparatie
Is uw tuinmachine ermee opgehouden? Of komt er een vreemd geluid of vreemde geur uit? Dat kunt u deze bij ons brengen voor een reparatie. Onze specialisten gaan dan aan de slag en beginnen met een grondige inspectie. Nadat we het probleem gevonden hebben, nemen we contact met u op en worden alle benodigde werkzaamheden eerst met u besproken. Zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

Zitmaaier/duwmaaier
Een zitmaaier heeft een motor die 1 × per jaar onderhoud nodig heeft. Daarnaast moeten de messen geslepen worden en moeten de v-snaren en lagers controleert worden op slijtage. Indien nodig worden ze vervangen.

Kettingzaag
Een kettingzaag moet regelmatig geslepen worden om het gebruik zo goed mogelijk te houden. Daarnaast heeft deze soms ook een nieuwe ketting nodig. Ook de motor van de kettingzaag heeft soms wat liefde nodig.

Bosmaaiers
Ook een bosmaaier heeft een motor met een mes of draadbol. Deze onderdelen dienen ook regelmatig gecontroleerd te worden op slijtage en om deze reden plegen wij (preventief) onderhoud.

Robotmaaier
Heeft u een robotmaaier? Het is belangrijk dat de software van deze robot om de zoveel tijd geüpdatet wordt. Daarnaast heeft een robotmaaier vele mesjes en lagers die gecontroleerd en indien nodig vervangen moeten worden.

Haal- en brengservice
Heeft u niet de mogelijkheid of de tijd om uw machine bij ons te brengen, dan kunt u des gewenst gebruik maken van onze haal- en breng service.

×